Scroll

Sağlıklı Dişler Sağlıklı Beslenmekten Geçer

27 Eylül, 2021

Sağlıklı Beslenmenin Önemi

Diş gelişimi anne karnından başlayıp ergenliğe kadar sürerken bize düşen görev ise onlara iyi bakmaktır. Ergenlikten sonraki süreç ise çok hassastır. Onları korumak için iyi bir ağız bakım düzeni oluşturmak yapacaklarımızın başında gelir. Dişler ne kadar sağlıklı olursa hayat kalitemiz o kadar artar. Bu yüzden her şeyden önce ilk başta bakmamız gereken nokta beslenme alışkanlıklarımızdır. Beslenme alışkanlıklarını ele aldığımızda sadece kilomuzu etkilediğini düşünebilirsiniz. Ama vücuda giren her besinin mideye inmeden önce ki çiğneme halini unutuyoruz değil mi? İşte bu noktada beslenme düzenimiz devreye giriyor. Beslenme düzenimizin diş ve diş eti hastalıklarına kolayca davetiye çıkardığını biliyor muydunuz? İlk yanlışı size de tanıdık gelen meyve ve sebze tüketmekten kaçınıp şekerli yiyecek içeceklere gömülen bir nesil yapıyor. Günümüzde çikolata dükkanlarına giden kişi sayısı diş hekimine giden kişi sayısıyla yarışamıyor. Hal böyle olunca ne diş çürümesi ne de diş kaybı sonucunda azalma görülmüyor. 

Vitaminler En Değerli Diş Dostudur!

Vitaminler ve proteinler sağlıklı dişler için en önemli maddelerdir. Biliyorsunuz ki vücudumuzun temel yapıtaşlarını oluşturan bu maddeler dişlerimizde vücudumuzun bir parçası olduğu için diş sağlığının korunmasında mutlaka tüketilmesi gerekilen maddeler arasına giriyor. Özellikle C vitamini ağız içindeki dokulara olan faydası ve vücutta kollajen yapımında rol oynaması sayesinde diş etlerinin dişlere daha sıkı tutunmasında görev alır. Dişlerimizin doğal halinin bozulmaması için doğru beslenme şarttır. Bu yüzden karbonhidrat ağırlıklı beslenme diş etlerimizi olumsuz yönde etkileyecektir. Renkli meyveler özellikle çilek, ananas gibi meyveler plak oluşumunu azaltırken kivi gibi besinleri tüketmek ise C vitamini bol olduğundan dirençsiz diş etlerini kendine getirecektir. Sebzelerden özellikle brokoli lifleri sayesinde dişin temizlenmesini sağlamakta büyük rol oynar.

Günümüzde kahve ve sigara tüketiminin fazlalaşması, ağız sağlığını kötü etkilediği gibi diğer yandan kalp ve damar hastalıklarına, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına kadar pek çok organımız için de risk oluşturuyor. Bu riskleri gelin birlikte azaltalım. Sağlıklı beslenmenin yanında bu düzeni destekleyeceğiniz bir ağız bakım sağlığı için biz t-brush olarak sizleri de düşünüp diş macunu tabletlerimizden başlatmaya karar verelim diyoruz. Hem yetişkin hem de çocuklar için ürettiğimiz bu ürünler sizin yeni beslenme rutininizin başlangıcı olsun.


Paylaş: