Scroll

“Cruelty Free” Al, Hayvanlara Eziyete Dur De!

27 Ağustos, 2021

Cruelty Free Nedir?

Farkında olmadan küçük bir karıncayı ezdiğimiz anlar mutlaka olmuştur. Ezdiğimizi fark ettiğimiz anda ise kendimize kızıp vicdan azabı çektiğimiz zamanları sayamıyorum bile. Peki bu tüketim çağında tercihlerimizin hayvanlara olan etkilerinin ne kadar farkındayız? Bir ürünü alırken gerçekten içeriğini detaylı inceleyen bir kişi oluyor mu? Yoksa bunu çoğu zaman göz ardı mı ediyoruz? Lüks tüketim sınıfına giren kişisel bakım ürünleri olsun kozmetik sektörü olsun hayvanların işkence görmesi, köleleştirilmesi, doğal yaşamlarından alına konulması göz ardı edilemez bir gerçek. Sizi normal hayattan alıp bir laboratuvar ortamına konulup işkence edilip üzerinizde deneyler yapıldığını düşünün. Eğer empati duygunuz var ise şu an Cruelty Free ürünler içermeyen tüm tükettiğiniz ürünleri çöpte görebiliyorum. Hayvanlar insanların konforu için kullanılan köle veya nesne değildir. Bu konuda bilinçlenmekte pek tabii bizim elimizde. 

Zulüm Etme, Empati Kur!

Türkçe karşılığı “zulüm olmadan” diye çevrilen Cruelty Free, bir ürünün üretim sürecinde herhangi bir aşamasında hayvanlar üzerinde deney yapılmadığını ve hayvanlara zulüm yapılmadığını kanıtlar niteliktedir. Logolarda genelde tavşan sembolü yer alır. Bu logoya sahip olmayan ürünleri alıyorsanız üzgünüz ama hayvan dostu olmayan ürünleri tercih ediyorsunuz demektir. Cruelty Free çoğu zaman vegan ürünlerle karıştırılabilir. İçerisinde bal, balmumu, süt, yumurta, deri gibi hiçbir hayvansal bileşim içermeyen ürünler vegan ürün olarak nitelendirilirken Cruelty Free ürünler hayvanlar üzerinde test yapılmadığının garantisini sunar. Fakat hayvansal bileşimler içermeyen ama hayvanlar üzerinde test edilen ürünler bulunabilir. Bu yüzden her vegan ürün Cruelty Free değildir. Hayvanlar üzerinde test edilmemiş ve hiçbir hayvansal bileşen içermeyen ürünler satın almak istiyorsanız hem zulümsüz hem de vegan aramanız şarttır. Özellikle Cruelty Free ürünleri diğer ürünlerden ayırmak istiyorsanız vegan olması, deneysiz olması, hammadde tedarikçisinin hayvanlar üzerinde deney yapmaması, bağlı olduğu ana firmanın da deney yapmıyor oluşu önemli kriterlerdir.

Biz T-Brush olarak hem Ar-Ge hem de üretim sürecinde bu hassasiyeti benimseyip bu saydığımız kriterlerin hepsini gerçekleştirmekle kalmayıp  ambalaj üzerinde yer alan ikonlarımızla da bu hassasiyetimizin göstergesini sizlere sunuyoruz.


Paylaş: