Scroll

Çevre Dostu ama Bakteri Düşmanı Bambunun Faydaları Saymakla Bitmiyor!

19 Temmuz, 2021

Bu Kimyasal Dönemde Doğal Mucize Bambu! Hiç durup düşündünüz mü? Doğanın bize ihtiyaç duyduğumuz tüm şeyleri karşılıksız verdiğini…

Doğada birçok mucizevi maddeleri görmezden gelip kimyasal ve sağlıksız ürünleri hayatımıza neden sokuyoruz? Gerçekten gerekli mi diye durup düşünmeksizin işimize gelen yolu seçip ileride oluşan sağlık problemlerine bu da yetmezmiş gibi çevremizi de doğayı da etkileyen zararlı atıklara zemin oluşturmuş oluyoruz. İşte bu zararlı atıkları oluşturmayı engelleyen ve her yönden sağlığımıza faydalı bilinmeyen bambu bitkisinin faydaları ve kullanım alanlarını görünce çok şaşıracaksınız.

Bambu bitkisi buğdaygiller familyasından olup içerdiği lif bakımından zengin kansere karşı da koruyucu özelliği olan sadece gıda değil birçok geniş alan yelpazesi olan mucizevi bitkidir. Bambu lif içeriğinden dolayı bağışıklığı arttırır ve kalorisi düşük olduğu için zayıflamayı sağlar. Ayrıca sindirim sistemini destekler ve solunum rahatsızlıklarında tedavi için kullanılan özel bir bitkidir. Bambunun kendisi yetmiyormuş gibi suyunun bile faydası olan bu bitkinin suyu ayrıca yaralar üzerindeki mikrobu temizlemek için de kullanılır. Doğada oksijen üreten ağaçlar arasında ilk sıralarda olan bambu ayrıca havayı temizleme özelliğiyle de ünlüdür.

Mutfak Aletlerinin de Sağlıklısı Olur Mu Demeyin!

Biliyorsunuz ki hepimiz her gün yemek yapmakla uğraşıyoruz. Tabi hem yemek yaparken sebzeleri ya da meyveleri doğrarken kullandığımız ürünlerde bakteri barınması kaçınılmaz oluyor. Yemek pişirirken kullandığımız kaşıklar fazla sıcaklığa maruz kalarak bakteri oluşumunu arttırmakta ve ileriye yönelik sağlık sorunlarına da yol açıyor. Bu sağlıksız oluşumları engelleyen sağlıklı mutfak gereçlerinin yapımında ise bambu karşımıza çıkıyor. Anti bakteriyel özelliğiyle öne çıkan bambu hem çevre dostu olması hem de besinler kesilirken besinlerin içerdiği vitaminleri koruyan özelliğiyle bize sağlıklı bir yola başvurmamızı sağlıyor. Kaşıklardan ziyade bıçak kullanımında da kullanılan bambular sebzelerin suyunu kesmemesi de tercih edilme sebebini bize en iyi şekilde verir. Ekmek tahtası, yemek kaseleri gibi birçok ürünlerde kullanılan bambu şık görünüme de sahip olduğu için son zamanlarda tercih etme sebebini arttırmaya devam ediyor. Bebek maması kabı ve çocuk malzemelerinde de kullanılan bambu hem siz hem çocuğunuz için seçilmesi gereken ürünlerinin başında yerini alıyor.

Sağlıklı Dişlerde Bambu Mucizesi Kaçınılmaz

Bambu bitkisi artık diş sağlığı sektöründe diş fırçalarında kullanıma başlandı. Tabi sağlık bir bütündür. Hem çevreye zarar vermeden hem de normal diş fırçalarından doğal ve sağlıklı bileşenlerden oluşan bambu yapımı diş fırçası yapılıyorsa diş macunu da buna uygun olmalıdır. Hem diş macunu hem de fırçanın sağlıklı elementlerden elde edilmesi size en iyi sonucu verecektir. T-Brush Diş Macunu Tabletleri ve çok yakında sizlerle olacak T-brush bambu diş fırçaları size en iyi sonuca ulaşmanıza bir adım daha yaklaştıracaktır.


Paylaş: